Saturday, October 23, 2010

lite gjort

Jag lyckades fixa till en del. Jag startade med F8 och fick bara grundsystemet. Har undvikit Explorer och excel. Få se vad som händer imorgon vid uppstart. 

I managed to fix some of hth problems. I started up using F8 and only got the basic functions. I have avoided Explorer and Excel. I don´t really want to shut it down for the night. Maybe I get all trouble back in tehmorning :(

8 comments:

Ingvar said...

På tal om snigel, så får vi äntligen riktigt bredband i Jan-Feb.. Det är så långsamt så fönstren hänger sig ibland, och lite annat krångel, Det första jag gör innan jag vidtar andra åtgärder, är att aktivera en RESET-knapp under datorn. Då kan man välja att gå till Startsidan, eller fortsätta där jag var. Väljer alltid det första. Sedan kan man avbryta strömförsörjningen till MODEMET en stund, så allt rensar upp i systemen. För mig fungerar det nästan alltid. Mitt Nortonprogram uppdateras kontinuerligt, utan att jag behöver göra något. Det är ju bra om det händer något på ´Virussidan´. Sedan finns det ju Återsällningspunkter på ´Prestanda och Underhåll´, som kan vara bra ibland. Så långt räcker mina kunskaper! *ler Ha det...!

NatureFootstep said...

Det är samma här. men ibland slinker något förbi som programmen inte hittar. Och då blir det strul.
Återställningspunkter fanns inga i den här datorn. Det kära Vista gör tydlingen inga :(

Men just nu verkar det funka igen.

mimmi said...

jag har Vista och jag kan återställa till ett visst punkt? vilket jag har fått gjort några gångar .. då man skall testa allt ;)

NatureFootstep said...

NU hittade jag återställningspunkter. Igår fanns det inga enl systemet. :(

BeBest said...

Vista lär vara ett bra sätt att höja blodtrycket har jag hört. 7:an påstås vara mera människovänlig.
Sen finns det ju andra alternativ, där återställningspunkter är helt okända begrepp ... antagligen för att de inte behövs. ;)
:O)

MTO Photography said...

Hoppas att du får det att fungera. Jag har själv vista men funderar allvarligt på att byta till 7:an och som ovanstående säger, mer vänlig för anvädare annars har jag ju alltid macen:)
Ha en fortsatt fin söndag!/Maria

Ingvar said...

Något av det "intressanta" med nätet, är att man måste vara ´alert´och hela tiden lära sig nya saker. Förskjuter nog tidig DEMENS??, eller tvärtom?

NatureFootstep said...

det blir nog snarare en propp i hjärnkontoret. :(