Monday, July 27, 2009

En liten igelkott - A small hedgehog - Fredagsfotot UNGE

Jag kom cyklande uppe vid järnvägsbron när jag fick se den. En liten igelkott. Ingen bra plats för en igelkott tyckte jag. Stor risk för att den skulle bli överkörd den lilla stackaren. Så letar fram en kasse som jag tar den i. Sedan cyklar jag ut till en liten sjö där den kan vara. Vatten och gömslen finns det gott om. Släppte ut den på en bro så jag skulle kunna ta några bilder. Jag fick ju hjärtat i halsgropen när den larvar iväg och drattar ner i vattnet. Men döm om min förvåning när den strax därefter befann sig på andra sidan. Inte visste jag att de kunde simma så där. Jag hoppas den ska trivas där nu. Kanske finns det fler så den slipper vara ensam.

I was biking on the railway bridge when I saw it. A young hedgehog. Not a good place for a hedgehog. Great risk to be killed by cars or bikes. I put it in a bag and bikes to a lake where I release it on a small wooden bridge so that I can take some pictures of it. I got really scared when it moves away and gets into the water. But to my surprise it swims over to the other side. I had no idea that they were good swimmers. Now I can only hope it likes the place. And hopefully finds some others of its kind.

6 comments:

Anonymous said...

Oj vad de är söta när man ser dem på så nära håll. visste inte heller att de simmade.
Lil

NF said...

:)

mitt vattenhål said...

Visst är de härliga de små liven och man (iaf jag) ser dem alltmer sällan. Dock finns det minst en på vår bakgård i Stockholm (fredhäll) och just igår såg jag den igen. Att de kunde klara sig i vatten var en nyhet även för mig. Dessutom blev det ju en fin bild med bron som matchar igelkotten så fint.

NF said...

sant, det var den första jag sett i år. Tack för berömmet, jag var ganska nöjd själv. :)

Ulrica said...

Goa lilla unge.... och att de simmade var en nyhet även för mig.

Monkan said...

Jag säger det samma, oj, kan de simma?! Fin bild på söt liten "kotte". Och fin bild på berget vid Lilla Halmare.

Direklänk till mitt Fredagsfoto, eftersom jag ”råkat” lägga in ett till inlägg efteråt, som har viss anknytning och som med fördel kan tittas på efter Fredagsfotot :-)