Friday, July 17, 2009

Tornseglare &Trädkrypare - Common swift & Common treecreeper


Tornseglarna trivs ju nere på stan. Bland husen håller de på med sina, som det tycks, lekar. Då och då provar jag om jag kan få någon skaplig bild på dom. Men det är svårt. De är så rasande snabba. Hälften av bilderna är tomma eller har en halv seglare i kanten. Dessutom blir man trött i armen av det där tunga långa objektivet. Men ändå, utan det hade jag inte ens fått dom här bilderna. Det tar sig i alla fall.
The Common swifts enjoys the city. Among the buildings they play around, as it seems. Now and then I try to take photos of them. But it is hard. They are so fast. Half of the images is empty or have half a bird in the edge. On top of that you get tired in your arms because the lens is so heavy, but without it, I would have no images at all.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Trädkryparen hittade jag på eftermiddagen på väg ner för att simma lite. Den hade jag inte förut så det var kul.
I found the common treecreeper in the afternoon on my way to the lake for a swim. I have no photograph of it before so it was nice.

1 comment:

Mimmi said...

Hej:)
jag vill säga tusen tack här med:)
och visst 'är det jätte roligt att få bilder på sånt man inte har innan:)
när det kommer fram ett motiv som jag inte har ..då blir jag för det mesta så ivrig i början att många av korten blir kass ..för jag klicker för snabbt ..för att jag är rädd att det skall försvinna innan jag har fått bild:)