Sunday, October 4, 2009

Ute med ornitologerna. - On tour with the ornithologists

Oj oj oj vad dom turerna kräver av kamera och objektiv. Idag börjar jag med att visa en bild på omgivningen så ni ska veta att jag inte tappat greppet helt. Sedan kommer ett par rovfåglar. Tagna på  L Å N G T håll. Det var ju fågelräkning idag. De andra hittar jämt så där en 15-20 arter. Själv hittar jag bara så där en 7-8 för jag räknar bara dom jag har på bild. Idag blev det bara 4. Pgav det mörka väderleksläget blev de flesta fåglar bara fläckar. Ja, så kan det gå, men jag fick i alla fall koll på två nya. Även om de är suddiga.

O dear, those trips takes a lot when it comes to camera and lenses. Today I show you an image of the surroundings to start with. Just so you don´t hink I lost the touch. Then I have two new birds of prey. New to me that is. Not sharp at all, but wheather conditions was dark and the birds flew in quite a distance. Fun to have them none the less.

 A larger image? Click on it!

vy mot Yngaren - view towards lake Yngaren


blå kärrhök - Circus  cyaneus - Hen Harrier


Fjällvråk - Buteo lagopus - Rough-legged Buzzard

11 comments:

ruma said...

Hello.
As for me, the third shot is cool.
It is the photograph of an always splendid bird.
ruma

Anonymous said...

Jag skulle vara överlycklig över de fotona om jag visste vad det var jag hade fotat.

/Avsändare Margareta

anki said...

ja fota fåglar är så himla svårt, man ska vara så nära för att få till bra bilder på dom, och det går ju på de man matar vintertid, men rovfåglar fungerar inte det med, :-) lägga ut mat och sen får man sitta i timmar....

vi ser att det är rovfåglar, sen om det är suddigt och pixligt gör inget, för i det här fallet, är det motivet och inte kvaliten som avgör..... :-) så du har tagit bra bilder ändå tycker jag......

ha en skön kväll

mimmi said...

Att de är suddiga. det gör inget..du fick dom på BILD!!!!!! Det är nog mer än vad en annan kan hoppas på... lite avundsjuk är jag på dig när du får se sådana vackra fåglar och till och med få dom på bild:)
ha en fin dag

mimmi said...

Ute än eller ;)

NatureFootstep said...

saknar du mig? :)

mimmi said...

det är väl klart :) inte får man vara borta så länge ju;)

NatureFootstep said...

det var ju bara en dag ju :)

NatureFootstep said...

vad snälla ni är :)

Anonymous said...

ha, I am going to experiment my thought, your post give me some good ideas, it's really amazing, thanks.

- Norman

NatureFootstep said...

YOU ARE WELCOME!