Thursday, August 6, 2009

Lovely green and blue - Grönt och blått

Jag kan inte bestämma mig för om rovfågeln är en fiskgjuse eller en ormvråk. Den seglade över hagmark i närheten av Viren. Skrek gjorde den, så klagande. Jag såg den inte ryttla. Kanske någon av mina ornitolog-bekanta kan hjälpa mig där.
.

I can´t determine whether this bird is a Pandion haliaetus or Bueto bueto, maybe some of my friends can help out?


Den här gräshoppan är väl så grön den bara kan bli. Jag tror inte det är en vårtbitare för den här var bara hälften så stor. Men vacker var den.


This grashopper is as green as it can be. But beautiful, right??

5 comments:

Mona said...

Godmorgon i stugan denna fredag! Mycket vackert! Kramiz Fenixmona

anki said...

fina bilder :-) fågeln har jag ingen aning om men gräshoppan är en sorts vårtbitare, (finns några olika vårtbitare)det kan du se på de jätte långa antennerna, antagligen är den inte riktigt vuxen än. En hon är det och det ser du på den långa stjärten som är äggläggningsröret. :-)

mycket fina bilder :-)

ha en skön kväll

NF said...

Tack Anki, vad trevligt att du delar med dig. Den där fanns inte i min gamla bok. Jag letade förra året en gång, efter en annan, men fick på nöten av Artdatabanken. Inte lätt att artbetämma när man inte ens har bilder på alla.

anki said...

hjälper gärna till om jag kan vad det är för småkryp, fåglar och fjärilar är jag sämre på och det är inte lätt att artbestämma insekter (en del ska man kolla på vingribborna också) då man ska titta på så många olika delar på varje insekt, endast ett få detaljer som skiljer en del åt :-) jag har ganska många böcker + att jag söker på nätet efter bilder och naturligtvis kollar på artportalen. :-)

jo korsspindlarna är enorm äckliga tycker jag, antagligen för deras storlek, har en spindel fobi som är dock bättre när jag började fota dom, men borta är den inte och mardrömmen är att få dom på mej, det klarar jag inte. :-)

visst är deras nät ett av naturens under, särskilt korsspindeln eftersom deras nät kan bli så stora, spindlar överhuvudtaget är intressanta och människan har i åratal försökt efter likna deras silkes trådar som är starka men samtidigt elastiska. :-)

ha en skön kväll

Anonymous said...

Intressant att läsa detta, om den roliga lilla hoppan......